Waarom een trouwalbum zo waardevol is

Veel stellen vinden het zonde van het geld om een trouwalbum te laten drukken, aangezien dit boek toch vaak in de kast komt en stof ligt te happen. Maar is dat wel daadwerkelijk het geval? In deze blog ga ik jullie vertellen waarom je eigenlijk altijd zou moeten kiezen voor een trouwalbum.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nadat familie en vrienden het album hebben bekeken en jullie inmiddels ook al tientallen keren de bladzijdes hebben omgeslagen, belandt dat boek inderdaad in de kast. En het gaat stof happen hoor, zeker weten. Net zoals die trouwalbums van jouw overleden opa en oma die ook maar wat bij jou in de kast liggen. Want wat is het geval, vaak verdwijnen trouwboeken niet zomaar uit een familie.

dochter kijk opt tegen moeder de bruid

Verwondering

Misschien heb jij vroeger zelf wel met veel verwondering naar het trouwalbum van jouw ouders gekeken. Je verwonderd over de mooie bruidsjurk, de prachtige trouwlocatie en hey, daar staan jouw opa en oma ook nog! Mocht je in de toekomst kindjes krijgen, is het voor hen extra leuk om echt door het boek te kunnen bladeren. Kijken naar hoe de mensen in die tijd gekleed waren, hoe ze feestjes vierden, hoe jong pap en mam daar nog waren.

Bring back all the memories

Het mooie aan een trouwalbum is ook dat je herinneringen terug kunt halen. Dierbaren die je verloren bent zie je nog staan op de foto’s, wanneer je tijdens jouw trouwdag nog eens het album openslaat. Vrienden die je al jaren niet meer spreekt. De foto van de bruidstaart, waardoor je direct weer denkt aan het moment waarop je samen de taart mocht aansnijden. Een trouwalbum neemt je direct weer mee naar het verloop van de bruiloft, het verhaal van jullie grote dag.

 

Digitaal versus op papier

Hoewel je de foto’s natuurlijk digitaal hebt, is het beschikken over een trouwalbum ook erg waardevol. Natuurlijk kan een trouwalbum door wat voor reden dan ook kwijtraken, dit kan de usb-stick of het wachtwoord van de cloudopslag ook. En later zullen jouw kinderen de foto’s ook willen hebben. Als die achter slot en grendel opgeslagen staan, is het lastig om de foto’s terug te zien. Het trouwalbum ligt daar nog altijd, in de kast, verstopt onder een laag stof. Maar het is wel het meest tastbare dat er nog over is van de bruiloft.

Misschien blijft het album inderdaad jaren in de kast liggen, maar hij zal er ook echt wel eens uit moeten. En als je hem dan niet hebt, is dat een gemis. Want zeg nou zelf, lekker bladeren door een album is toch veel leuker dan de foto’s bekijken op het scherm? Mochten jullie ervoor kiezen om een trouwalbum te willen maken met de bruidsfoto’s, kunnen we dit bespreken. Zo hebben jullie zelf inspraak in de foto’s die in het album komen.

Ook enthousiast geworden?

Kijk snel of jullie trouwdag nog beschikbaar is en laten we kennis maken

View my

Showcase

Weddings

Business photography

Destination Shoots

Other photo shoots

What customers

SAY

" I opened the photos today and I was right there again, on one of the most beautiful and fun days of our lives. Beautiful, touched to tears. ‘’

"The photos are full of emotion, atmosphere, style and creativity."

"Anna's patient, at times even invisible, but she's got her camera watching everything. "

"Anna's a top! Nice, enthusiastic, thinks along with her and has passion for her profession''

"The pictures are beautiful and our wishes have been listened to very well."

"Besides the fact that we got some beautiful unposed pictures, we also had a very nice day with her."